//
you're reading...
Svi postovi - All posts, Vijesti - News

Небојша Радмановић: Гласао сам за улазак БиХ у НАТО по опредјељењу НСРС-а

Уочи засједања Генералне Скупштине УН-а члан Предсједништва БиХ Небојша Радмановић мишљења је да овај посао може обавити и сам предсједавајући Предсједништва Жељко Комшић, иако је до недавно сматрао да би требало сва три члана Предсједништва да отпутују у Неw Yорк.

Радмановић је рекао за Дневни Аваз да је он одустао од овог захтјева из већ познатих разлога и да је приоритет заједнички усвојена платформа.

Што се тиче организовања референдума о уласку БиХ у НАТО, а којег најављује његов страначки шеф  Милорад Додик, Радмановић подвлачи да је он већ дао свој глас за пријемну апликацију наше земље у НАТО.

Референдум је прокоментарисао у смислу да је то идеја једне политичке партије проузрокована чињеницом да је све мање присталица који подржавају улазак БиХ у НАТО савез, те да се референдум као највећи облик демократског изражавања не може оспорити.

Радмановић такођер подсјећа да то није коначна одлука јер се његово одржавања мора спровести у складу са законом. ”Одлука није донесена”, поновио је Радмановић. ”Постоји одлука од раније за коју сам гласао и ја у складу са опредјељењима Народне скупштине чега се држим”.

На постављено новинарско питање одкуда изненадно пријатељство СНСД-а и СДС-а, досадашњим жестоким политичким непријатељима, Радмановић је одговорио да пријатељство није баш адекватна ријеч у политици.

Радмановић на очито приближавања СДС-а и СНСД-а каже да не види у томе пријатељство, али истиче да је тачно да постоје разговори о стратешким питањима развоја БиХ и усаглашавања ствари које се тичу ових питања. ”То је једино што је у овом моменту тачно’‘, истиче Радмановић

http://www.mojevijesti.ba/novost/14110/

Advertisements

Discussion

Comments are closed.

%d bloggers like this: