//
you're reading...
Svi postovi - All posts, Vijesti - News

Pripadnici OS BiH ispraćeni u mirovnu misiju u Afganistanu

Ceremonija ispraćaja 45 pripadnika Pješadijske jedinice OS BiH u Misiju podrške miru ISAF u Afganistanu održana je u srijedu u kasarni OS BiH Božan Šimović u Čapljini.

Foto: Arhiv

U sklopu te misije ovo je peta rotacija pripadnika OS BiH, koji će se nalaziti u sklopu koalicijskih snaga zajedno s pripadnicima Oružanih snaga Danske.

Što se tiče sigurnosti naših vojnika u mirovnim misijama u svijetu, zamjenica ministra obrane za politiku i planove Marina Pendeš kazala je kako sigurnost pripadnika OS BiH, bez obzira gdje se oni nalaze, nije ugrožena, da oni izvršavaju svoje misije te da do sada nije bilo nikakvih problema.

Načelnik Zajedničkog štaba OS BiH general-pukovnik Miladin Milojčić naglasio je kako se radi o dobrovoljnom sudjelovanju pripadnika OS BiH u mirovnim misijama u svijetu te da dužina trajanja njihovih misija u prosjeku iznosi oko šest mjeseci.

“Misija naše jedince radit će na obezbjeđenju do dvije baze koalicionih snaga, a taj posao vrlo uspiješeno radimo već treću godinu”, dodao je Milojčić, odgovarajući na upit koje će zadatke obavljati pripadnici Misije.

Zapovjednik 4. Pješadijske brigade brigadir Tomo Kolenda, iz čijeg sastava se i upućuje postrojba u Afganistan, kazao je kako je njegova postrojba prošla intenzivnu i zahtjevnu obuku, s naglaskom na gađanja, psiho-tjelesnu spremu i uvježbavanje.

Na kraju je potvrdio kako je njegova postrojba, spremna, osposobljena i obučena za provedbu Misije.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/pripadnici-os-bih-ispraceni-u-mirovnu-misiju-u-afganistanu/120926121

Discussion

Comments are closed.

%d bloggers like this: