//
you're reading...
Svi postovi - All posts, Vijesti - News

Lideri šestorke o vojnoj imovini 16. februara

Lideri šestorke o vojnoj imovini 16. februara

Predsjednici šest stranaka koje čine parlamentarnu većinu u BiH sastaće se u subotu, 16. februara, u Sarajevu i razgovarati o vojnoj imovini, potvrdio je Srni domaćin sastanka lider SBB-a BiH Fahrudin Radončić.

On je dodao da će osnovna tema sastanka biti obaveze koje su preuzete prilikom nedavne posjete BiH generalnog sekretara NATO Andersa fog Rasmusena, odnosno rješavanja pitanja vojne imovine.

Prema njegovim riječima, sigurno je da će ovo pitanje biti prva tačka dnevnog reda sastanka, dok se ostale usaglašavaju.

Radončić je rekao da sastanku neće prisustvovati lider SDA Sulejman Tihić, koji je jedan od potpisnika sporazuma lidera o vojnoj imovini, podsjetivši da je SBB, kao novi član “šestorke”, prihvatila taj dogovor.

“Tihić nije bio ni na sastanku sa Rasmusenom”, naglasio je Radončić, dodavši da je odgovornost opozicije jednako važna kao i pozicije kada je riječ o evroatlantskim integracijama.

On je rekao da će sastanak biti održan u prostorijama SBB-a u Sarajevu i da očekuje da bi mogao početi u 13.00 ili 14.00 časova.

Izvor: http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/lideri-sestorke-o-vojnoj-imovini-16-februara

Advertisements

Discussion

Comments are closed.

%d bloggers like this: