//
you're reading...
Svi postovi - All posts, Vijesti - News

ЗАМЈЕНИК МИНИСТРА ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ АНА ТРИШИЋ-БАБИЋ СУСРЕЛА СЕ СА ПРЕДСТАВНИЦИМА АТЛАНТСКЕ ИНИЦИЈАТИВЕ ИЗ САРАЈЕВА

Замјеник министра иностраних послова Босне и Херцеговине Ана Тришић-Бабић састала се 3. септембра 2013. године са предсједницом Атлантске иницијативе из Сарајева Едином Бећиревић. Саговорници су разговарали о протеклој сарадњи Министарства инстраних послова БиХ и Атлантске иницијативе, те размотрили модалитиете будућих активности.

704009_415192611887084_569178902_o

Саговорници су се осврнули на досадашњу сарадњу Министарства и Атлантске иницијативе, са посебним освртом на недавне активности. Међу њима се издвајају организација јавних трибина и радионица на тему НАТО интеграција, те израда брошуре о најчешће постављаним питањима у вези НАТО интеграција у БиХ. Циљ ових пројеката је веће информисање јавности у БиХ, посебно тамо гдје подршка НАТО није на високом нивоу, о процесу интеграција и неопходним реформама у БиХ, те о користима које би грађани и друштво имало од евентуалног чланства у Савезу.

Замјеник министра Тришић-Бабић је истакла да је јако задовољна досадашњом сарадњом са Атлантском инцијативом. Похвалила је њихов континуирани рад на ширењу свијести о користима и важности евро-атлантских интеграција, те је предложила наставак сарадње.

Саговорници су се сложили да би било веома корисно организовати експертски форум на тему пост-конфликтне изградње друштва средином сљедеће године. Форум би окупио водеће стручњаке из ове области из региона, и који би има за циљ дефинисање модалитета доприноса региона и БиХ евентуалним активностима изградње друштава захваћених конфликтима.

http://www.mvp.gov.ba/aktuelnosti/saopstenja/default.aspx?id=25057&pageIndex=1

Advertisements

Discussion

Comments are closed.

%d bloggers like this: