//
you're reading...
Svi postovi - All posts, Vijesti - News

Pšenica poručio BiH: Želimo vas vidjeti u EU i NATO-u!

Pšenica poručio BiH: Želimo vas vidjeti u EU i NATO-u!

19.09.2013

Nikšić i Pšenica danas su razgovarali i o pripremama za susret bh. političkih lidera koji se treba održati 1. listopada u Bruxellesu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH

Politika Slovačke spram zemalja zapadnog Balkana i Bosne i Hercegovine je potpuno jasna: želimo vas vidjeti u Europskoj uniji i u NATO-u – poručio je danas u Sarajevu novoimenovani veleposlanik Slovačke Republike u BiH Ján Pšenica tijekom razgovora s premijerom Federacije BiH Nerminom Nikšićem. 

– Radi ostvarenja tog cilja, želimo vam, uz političku pružiti i tehničku potporu – dodao je Pšenica.

Po njegovim riječima slovački investitori pokazuju sve veći interes za proširenje ekonomske suradnje i za ulaganja u našu zemlju.

– Vlada FBiH neprestano radi na donošenju mjera čiji je cilj poboljšanje poslovnog ambijenta za investitore otklanjanjem administratvnih prepreka. Raduje što se i slovački investitori zanimaju za ulaganja u Bosni i Hercegovini – kazao premijer Nikšić.

Uz to, Federalna vlada je, dodao je premijer, odlučno krenula u reforme i smanjenje javne potrošnje, tako da je ona danas svedena na razinu iz 2008. godine.

Nikšić i Pšenica danas su razgovarali i o pripremama za susret bh. političkih lidera koji se treba održati 1. listopada u Bruxellesu, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

http://www.dnevno.ba/vijesti/bih/90966-psenica-porucio-bih-zelimo-vas-vidjeti-u-eu-i-nato-u.html

Advertisements

Discussion

Comments are closed.

%d bloggers like this: