//
you're reading...
Svi postovi - All posts, Vijesti - News

PREDSJEDNIŠTVO ODOBRILO UČEŠĆE U OPERACIJI U AFGANISTANU NAKON 2014

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine prihvatilo je na danas ocjenu Vijeća ministara BiH o opravdanosti učešća Oružanih snaga BiH u misiji NATO-a u Afganistanu, u periodu nakon 2014. godine. Zadužilo je Ministarstvo odbrane BiH da uputi pismo generalnom sekretaru NATO-a o spremnosti BiH za angažovanje Oružanih snaga BiH u misiji NATO-a u Afganistanu, u periodu nakon 2014. godine i za učešće u procesu planiranja Misije, te da u skladu sa zakonom dostavi Predsjedništvu BiH prijedlog odluke o učešću Oružanih snaga BiH u Misiji za svako angažovanje posebno.

Foto: Arhiva

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici donijelo Odluku o smjeni vojnog atašea pri Ambasadi Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji-Beograd, brigadira Ivice Pavića zbog povrede vojne discipline, te Odluku o imenovanju poručnika Hasana Alispahića za šefa dijela kontigenta Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u operaciji podrške miru Snage međunarodne sigurnosne pomoći u Islamskoj Republici Afganistan.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Informaciju o Godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u inostranstvu za 2014. godinu, Informaciju o realizaciji aktivnosti u procesu rješavanja viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava i Informaciju o analizi tla prilikom realizacije operacije rješavanja viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

http://www.federalna.ba/bhs/vijest/77601/prihvacena-ocjena-o-opravdanosti-ucesca-oruzanih-snaga-bih-u-misiji-nato-a-u-afganistanu

Advertisements

Discussion

Comments are closed.

%d bloggers like this: