//
you're reading...
Stavovi - Opinions, Svi postovi - All posts

ПУСИЋ: НАЦИОНАЛНИ “ТРОНОЖАЦ” КЉУЧАН ЗА СТАБИЛНОСТ БИХ

Министрица спољних послова и европских интеграција Хрватске Весна Пусић сматра да је национални “троножац“ на којем БиХ стоји кључан за стабилност земље.

“Ако му се измакне једна нога, то аутоматски дестабилизује БиХ“, рекла је Пусић.

vesna pusic

Према њеним ријечима, из те перспективе дефинисање позиције утицаја и равноправне партиципације сва три народа није само питање праведности или историјске праведности, него рационалног инструмента стабилизовања земље.

Када је ријеч о рјешавању проблема у БиХ, у првом реду питања “Сејдић-Финци“, она је оцијенила да је вријеме за снажније ангажовање ЕУ.

“ЕУ показује одређено разумијевање важности ангажовања око БиХ. “Сејдић-Финци” један је у низу елемената о којима ће се морати водити рачуна”, рекла је Пусић  за загребачки “Вечерњи лист”.

Она сматра да БиХ и остале земље региона не треба оставити по страни еуроатлантских интеграција, те да  и даље треба радити на стабилизацији региона.

“Наш је задатак, као чланице ЕУ и НАТО-а, да на извјестан начин држимо регион на дневном реду, односно у центру пажње других земаља чланица. У томе је најважније радити на стабилизовању држава и цијелих друштава“, закључила је Пусић.

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/pusic-nacionalni-tronozac-kljucan-za-stabilnost-bih

Advertisements

Discussion

Comments are closed.

%d bloggers like this: