//
you're reading...
Svi postovi - All posts, Vijesti - News

ODRŽANA 7. SJEDNICA KOMISIJE ZA NATO INTEGRACIONI PROCES BOSNE I HERCEGOVINE

ODRŽANA 7. SJEDNICA KOMISIJE ZA NATO INTEGRACIONI PROCES BOSNE I HERCEGOVINE

05.12.2013

U ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine 5. decembra 2013. godine održana je 7. redovita sjednica Komisije za NATO integracijski proces, pod predsjedanjem zamjenice ministra vanjskih poslova BiH Ane Trišić Babić koja je ujedno i predsjedavajuća Povjerenstva za NATO integracijski proces Vijeća ministara BiH.

Na sjednici su razmatrane aktualne teme iz NATO integracijskog procesa BiH.

Članovi povjerenstva su informirani o aktivnostima poduzetim sa ciljem kreiranja i odobrenja Individualnog partnerskog akcijskog plana za 2014. i 2015. godine, koji se trenutačno usuglašava sa NATO, kao i situaciji s ostalim alatima i mehanizmima koja stoje na raspolaganju BiH unutar strukturirane suradnje sa NATO.

Na sjednici su razmatrane  aktivnosti koje BiH planira poduzeti zajedno sa NATO u 2014. godini u organiziranju međunarodne vježbe iz oblasti civilno vojne suradnje u odgovoru na prirodne katastrofe i međunarodne konferencije PR eksperata iz oblasti NATO javne diplomatije. Zaključeno je da će ovi događaji značajno doprinijeti rastu pozitivne vidljivosti BiH unutar NATO.

http://www.mvp.gov.ba/aktuelnosti/saopstenja/default.aspx?id=25906&template_id=16&pageIndex=1

Advertisements

Discussion

Comments are closed.

%d bloggers like this: