//
you're reading...
Svi postovi - All posts, Vijesti - News

ODABRALI NATO: Crna Gora odbila ruski zahtjev za vojnim korištenjem luke Bar

Milica Pejanović Đurišić

Crna Gora negativno je odgovorila na zahtjev Ruske Federacije koja je još prije nekoliko mjeseci tražila od nje dozvolu da u luci Bar instalira svoju vojnu bazu koja bi bila logistička potpora njenoj pomorskoj floti u Sredozemlju, objavio je u četvrtak podgorički dnevni list “Vijesti”.

Pozivajući se na više neimenovanih izvora u crnogorskoj vladi, list navodi da je nakon upita iz Moskve u Podgorici na najvišoj razini donesena odluka da se odbije zahtjev Ruske Federacije, koja je Bar tražila zato što je neizvjesno hoće li moći zadržati svoju vojnu bazu u luci Tartus u Siriji.

Ministrica obrane Milica Pejanović Đurišić odbila je komentirati navode neovisnog crnogorskog dnevnika, a u priopćenju iz njezina ureda se ističe da u “redovitim kontaktima koje ministarstvo obrane ima u bilateralnim i multilateralnim aktivnostima ni u jednoj prilici nije bilo riječi o otvaranju vojnih i pomorskih baza u Crnoj Gori”.

Crnogorska vlada i njeno ministarstvo obrane, navodi se dalje u priopćenju, imaju odnos “koji je nedvosmisleno opredijeljen strateškim prioritetima Crne Gore u pogledu euroatlanskih integracija, poštivanjem Ustava Crne Gore, međunarodnog prava i konvencija”.

Eventualno pristajanje Podgorice da se ruska flota stacionira u Baru značilo bi i kraj priče o integracijama Crne Gore u NATO, konstatira list.

http://dalje.com/hr-svijet/odabrali-nato-crna-gora-odbila-ruski-zahtjev-za-vojnim-koristenjem-luke-bar/492538

Advertisements

Discussion

Comments are closed.

%d bloggers like this: