//
you're reading...
Svi postovi - All posts, Vijesti - News

Opet ništa od zakona o državnoj imovini: NATO (ni)je cilj

Propao je i drugi pokušaj rasprave i izjašnjenja o nacrtu zakona o državnoj imovini na Vijeću ministara BiH. Kako saznaje Oslobođenje, na prijedlog zamjenika predsjedavajućeg i ministra finansija i trezora Nikole Špirića ova tačka dnevnog reda skinuta je sa jučerašnje sjednice. Obrazloženje: odsustvo ministra civilnih poslova Sredoja Novića, koji je bio član Radne grupe za utvrđivanje teksta zakonskog akta.

Interesantno je da je na pretprošloj sjednici 15. januara odgođeno razmatranje i izjašnjavanje o nacrtu zakona o državnoj imovini BiH iz istih razloga, jer tada nije bilo ministra prometa i komunikacija Damira Hadžića, također, člana Radne grupe. Slučajno ili ne, na prošloj sjednici Vijeća ministara BiH 22. januara, na kojoj su bili i Hadžić i Nović, nije bilo nacrta zakona o državnoj imovini BiH.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda prije dvije sedmice je ustvrdio da su svi ministri tekst nacrta zakona o državnoj imovini imali ispred sebe, te da je on usuglašen. Oprečne izjave i stavove u javnosti je negirao. – Svi komentiraju ono što nisu imali priliku ni vidjeti. Naš je cilj da što prije dođemo do zakona kako bi uslijedila aktivacija Akcionog plana za članstvo (MAP) u NATO, naveo je tada Bevanda.

Kako stoje stvari i predsjedatelj Bevanda, ali i ministri, posebno članovi Radne grupe, morat će se više potruditi na ostvarivanju cilja, naravno, ako državu BiH žele vidjeti u članstvu u NATO.

http://citaj.ba/vijesti/32267-opet-nista-od-zakona-o-drzavnoj-imovini-nato-ni-je-cilj.html#ixzz2rtJmhbA8

Advertisements

Discussion

Comments are closed.

%d bloggers like this: