//
you're reading...
Svi postovi - All posts, Vijesti - News

Štab NATO-a u BiH realizira projekt “Sigurnost zajednice”

Štab NATO-a u BiH realizira projekt "Sigurnost zajednice"

U okviru prve faze projekta „Sigurnost zajednice“ koji u našoj zemlji provodi štab NATO-a u Sarajevu održat će se više radionica sa rukovodiocima i policajcima CJB Doboj, građanima i nevladinim organizacijama. Osnovni cilj projekta je približiti građanima BiH ulogu NATO-a, ali i  unapređenje saradnje izmedju civilne  i vojne policije OS BiH i NATO-a.Realizacija projekta je počela na području CJB Doboj. Iako je projekt osmišljen  u jesen prošle godine, njegova realizacija dolazi u vrijeme kada je koordinacija aktivnosti sigurnosnih struktura u BiH i te kako aktuelna. – Iskustvo SAD iz proteklog periodu može biti veoma važno za lokalne institucije zadužene za sigurnost u BiH, da rade zajedno, sarađuju i po potrebi udružuju resurse kako bi se povećala sigurnost građana – kazao je Ole Asbjorn Fauske, zamjenik načelnika štaba NATO-a u Sarajevu.

U CJB Doboj su zadovoljni stanjem sigurnosti posebno zbog činjenice da je djela općeg kriminaliteta manje u odnosu na prošlu godinu. Svaki vid saradnje na sigurnosnom planu pozdravljaju. -Imajući u vidu eventualno odredjena dešavanja gdje bi do izražaja zaista i mogla doći ta saradnja. To su, prije svega elementarne nepogode klizšta, poplave, požari gdje bi svakako bila neophodna  pomoć lokalnoj zajednici i sigurnosnim strukturama kako od OS BiH, tako i NATO-a – izjavio je Goran Đurković, načelnik CJB Doboj.

Radionicama, uz policajce prisustvuju građani i nevladine organizacije. U okviru prve faze radionice će biti održane i u Derventi, Modriči, Bosanskom Šamcu i Orašju.

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u-minutu/stab-nato-a-u-bih-realizira-projekt-sigurnost-zajednice

Advertisements

Discussion

Comments are closed.

%d bloggers like this: