//
you're reading...
Dokumenta - Prime Sources

Zamjenica ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Ana Trišić-Babić sastala se s zapovjednikom NATO štaba u BiH brigadnim generalom Christopherom Pettyem

zamjenica ministra Ana Trisic-Babic i komandant NATO u BiH 29 10 2014Zamjenica ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Ana Trišić-Babić sasatala se 29. oktobra 2014. godine s zapovjednikom NATO stožera u BiH brigadnim generalom Christopherom Pettyem.

Tom prilikom zamjenica ministra Trišić-Babić je upoznala generala Pettya s aktivnostima i dinamici implementiranja trećeg ciklusa Individualnog partnerskog akcijskog plana (IPAP) za period 2014-2016, koji je BiH razvila u suradnji s NATO-om, te o planu aktivnosti koje se namjeravaju u narednom periodu poduzeti sa ciljem dostizanja standarda neophodnih za približavanje BiH članstvu u NATO. S tim u vezi, namjera Povjerenstva za NATO integracijski proces intenziviranje aktivnosti u cilju implementiranja Sporazuma o statusu snaga BiH sa NATO, javne diplomacije i sveobuhvatnog pristupa BiH u učešću u međunarodnim operacijama podrške miru.

General Petty je istakao da će NATO i dalje pružati veliku podršku naporima BiH u ispunjavanju uvjeta za članstvom u toj organizaciji, te posebno pohvalio angažman BiH u NATO operaciji u Afganistanu.

Dogovoreno je da će se u narednom periodu saradnja BiH i NATO nastaviti u svim oblastima od obostranog interesa.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: